zondag 22 maart 2015

Date 2: Koekjes à la ons

Dat een koekje vandaag de dag niet meer als 'superfood' wordt gezien, mag duidelijk zijn. Om onszelf toch zonder een schuldgevoel op (veel) koekjes te trakteren, hebben wij een trucje bedacht. Wij hebben zelf een koekjesrecept uitgevonden. Of ja, hij bestaat waarschijnlijk al, maar toch kwamen wij per ongelijk op dit recept. Hoe? Nou, niet zonder enige moeite. We bedachten namelijk om de beurt welk ingrediënt we aan ons koekje wouden toevoegen. Op een zondagmiddag stonden we in de keuken te kneden, bakken en hadden gelijk een creatieve middag. Zo verantwoorden we toch ook gelijk die overbodige calorieën? We konden namelijk ook gelijk de film aanzetten met een pak gekochte koekjes..


Het idee
Wat wij wouden doen is zelf een koekjesrecept bedenken. Eentje met net een beetje andere ingrediënten dan dat we gewend zijn en gevuld met alles wat wij juist zo lekker vinden. Na in ons leven heel veel ervaring op te hebben gedaan in koekjes eten hoopten wij een nieuw koekje uit te vinden.

Ingrediënten
Oké, je gaat dan zelf koekjes bakken, maar hoe bepaal je de ingrediënten? Wij loste dat simpel op door om de beurt een ingrediënt te kiezen die wij lekker vinden. Dat leverde een grappige samenstelling op, namelijk:
Fleur - Witte chocola, Chris - Aardbeien, Fleur - Kokos (en eigenlijk nog speculaas, maar het leek ons toch gek om een koekje aan een koekje toe te voegen).
Dit alles mengden we door een koekjes set van de Albert Heijn.

Kosten: ongeveer 5 euro.

Lekker?
Wie weleens vaker bak-dingetjes probeert weet dat de kans van mislukken best groot is. Wonder boven wonder lukten onze koekjes en smaakten alle ingrediënten lekker bij elkaar (al zagen ze er niet zo smakelijk uit..)! Alleen door de aardbeien bleven de koekjes een beetje slap. Maar hé, nu weten we dat ook weer voor de volgende keer. Wij gaan zeker nog eens zelf een koekje verzinnen of wie weet wel een taart!

Succes met bakken!

Waarvan zou jij je koekje maken? 

2 opmerkingen: