zaterdag 21 maart 2015

Date 1: Flessenpost

In een nieuwsbericht (deze: NRC) lazen wij dat er flessenpost was gevonden die wel 18.623 kilometer had afgelegd. Het flesje heeft hier twee jaar over gedaan! We vonden dit zo bijzonder, dat ook wij een briefje in de zee wouden gooien. We dronken een flesje wijn op en schreven een brief aan onze toekomstige vinder. Bij een oud scheepswrak in Zeeland gooiden wij de fles in het water. En nu maar wachten...

Wat heb je nodig?
  • Een hele grote zee (met een scheepswrak)
  • Fles van wit glas
  • Papier & pen 
  • En een goed verhaal                      
Idee├źn voor de flessenpost
In onze brief stellen we ons voor, leggen we uit waarom we flessenpost hebben gemaakt en vragen we de vinder om te reageren op onze brief. Ons adres hebben we dus ook vermeld in de brief zodat er een brief terug gestuurd kan worden.
Onze vinder krijgt natuurlijk ook vindersloon. Het leek ons leuk om de vinder in plaats van een lege fles (die hij of zij uit het water vist) een volle fles wijn te sturen. Zo kan de vinder daar ook weer flessenpost van maken :)
In het nieuwsbericht staat dat de zeilers een briefje geld in het flesje hebben gedaan. Dit trekt natuurlijk de aandacht en zal ervoor zorgen dat de brief in de fles niet over het hoofd wordt gezien. Wij zijn nu eenmaal studenten, dus we gokten er op dat onze fles ook zonder klein fortuintje gevonden zal worden. 

En nu maar wachten op antwoord. Een groot raadsel is wie onze flessenpost gaat vinden en wanneer. Over een aantal maanden zijn we vast alweer vergeten dat we dit hebben gedaan. Maar stel je voor, dat er op een dag plots een brief op de deurmat van de onbekende vinder valt. Wie weet legt ook onze brief zoveel kilometers af!


Heb jij al eens flessenpost in het water gegooid? 


1 opmerking: